Madran (Baba) Dağı: 1792 metre yüksekliğe sahip olup, batısında Çine ilçesi, güneydoğusunda Bozdoğan ilçesi, kuzeydoğusunda Yenipazar ilçesi, kuzeyinde Aydın Dalama kasabası bulunmaktadır. Dağ adını zirvesinde bulunan Madran Baba yatırından almaktadır.
Madranbaba Dağı, Menteşe Dağları'nın Doğu Menteşe Dağları bölümünün kuzey kısmını oluşturur. Güneyinde karstik erime çukurlarından dolayı Oyuklu Dağ adı verilen dağ bulunur.
Aydın'ın en yüksek dağlarından biri olan Madran Dağı'nın en yüksek yeri 1792 metrelik Madranbaba veya Topçambaba denilen zirvesidir. Dağda metamorfik kayaçlar yaygındır. Fıstık çamı, kızılçam karaçam, dağ karaağacı, akkavak ormanları, makilikler dağdaki hakim bitki örtüsüdür.
Üzerinde ve eteklerinde 150 civarında mahalle bulunmaktadır ve mahallelerin çoğunluğu dağ mahallesi olmasına rağmen mahalle halkları hayvancılık, meyvecilik (kestane, elma, keçiboynuzu, ceviz, zeytin vs.) ve orman (kesim, yangın ilk yardım, dikim vb.) işleri ile uğraşır. Kış aylarında karlarla kaplı Madran Dağının ormanlarının topraklarından çıkan suyun şişelenip pazarlaması yapılmaktadır.
Madran (Baba) Türbesi: Madran baba Dağı’nın doğu kesiminde bulunmaktadır, buraya ulaşım stabilize orman yollarıyla sağlanmaktadır. Yörenin en yüksek dağlarından biri olan Madranbaba Dağı zirvesinde bulunan Madran Baba yatırından alır. Madran Baba’nın kim olduğu ve nereden geldiği, hangi tarihlerde bu bölgede yaşadığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, Türklerin Anadolu’da yayılmaya başladığı dönemlerde bölgeye gelmiş bir eren, derviş ya da bir Alevi Dedesi olduğu tahmin edilmektedir.
Ziyaretçiler buraya adak kurbanlarını kesmek ya da dua etmek için özellikle yaz aylarında gelmektedirler. Bozdoğan üzerinden zirveye çıkmak en kolay ve zahmetsiz yoldur.
Alamut Köyde geçim kaynağını oluşturan büyükbaş hayvancılık, pamuk, mısır, arpa ve buğdayla beraber gelişmiştir . Köyde günümüzde zeytincilik de büyük gelir kaynağı oluşturmaktadır.
Alamut köyünde Ağustos ayında Geleneksel Madran Baba Alevi Tahtacı Şenlikleri düzenlenmektedir.
Madran (Baba) Kimdir? Madran Baba Türbesi, bazı kaynaklara göre, Madran Baba’nın kim olduğu, nereden geldiği ve hangi dönemde yaşadığı kesin olarak bilinmemektedir. Ancak, Türklerin Anadolu’ya geldiği devirlerde bölgeye yerleşmiş bir veli, bir gazi, derviş olduğu hakkında yaygın bir kanaat vardır. Madran Baba’yı, Evliya Çelebi’ninde ziyaret ettiği rivayet ediliyor.
Başkanımız Mustafa Galip Özel, 1975 yılında Bozdoğan'da doğmuş, tarım ve ticaret alanında uzun yıllar boyunca aktif rol almıştır. İş yaşamına tarım ve ticaret sektöründe adım atan Özel, 2009-2014 yılları arasında İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yapmıştır. Bu dönemde Tarım Komisyonu Başkanlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenmiş ve köylülerin ve çiftçilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmiştir.
2015-2024 yılları arasında üç dönem boyunca Bozdoğan Ziraat Odası Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Mustafa Galip Özel, tarımın ve köylünün sesi olmuş, sektördeki deneyim ve bilgisini en üst seviyede kullanarak çiftçilerin ve köylülerin haklarını savunmuştur. Aynı zamanda, tarım sektöründe faaliyet gösteren Öz Ege Teknik Fidancılık, Agronet ve Belluti gibi önemli şirketlerin ortakları arasında yer almıştır.
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli ve İdari Yerel Seçimlerinde Bozdoğan Belediye Başkanı seçilmiştir. Evli ve dört çocuk babasıdır.