İlçemize Özgü
KIL ÇADIRI
Keçi kılından yapılan kıl çadırı dokumacılığı, Bozdoğan'da geleneksel bir şekilde sürdürülmektedir. Her yıl “kırkım kılı” denilen tarihte keçi kılları kesilerek işlenmekte, tabakhanelerde tabak kılı hâline getirilmektedir. Bu kıl işlenerek heybe, harar çuval, at çulu, yağ torbası, un çuvalı ve yem torbası yapımında kullanılmaktadır. Üretilen ürünler Ortadoğu ülkelerine ihraç edilmektedir. Günümüzde kıl çadırı yapımı İlçemizin Olukbaşı, Dutağaç ve Kızılcaköy mahallelerinde devam ettirilmektedir.
KAR HELVASI
Bozdoğanımızın yüzyıllardır süregelen geleneği olan kar helvası 1792 rakımlı, memba suları ile meşhur Madran Dağı'nın zirvesinde kış aylarında açılan özel kuyularda biriktirilen karlardan elde edilen ve özel çuvallarda korunan karların yaz aylarında yine özel olarak hazırlanmış doğal vişnelerden elde edilen şuruplarla karıştırılarak sunulan kar helvası, sıcak yaz günlerinin vazgeçilemezidir. Serinletici olduğu kadar insanı zinde tutma özeliği de bulunmaktadır.
BOZDOĞAN PİDESİ
İlçemizde yapılan pidenin en önemli özelliği, üzerine Manda kaymağı koyulmasıdır. Kaymağın erimesiyle lezzetine lezzet katılan yumuşak hamurlu meşhur pidemizi tatmak üzere ilçemize bekleriz.