Bozdoğan Belediyesi'nde 23 Nis...

Bozdoğan Belediyesi'nde 23 Nisan: Çocuklar Belediye Başkanı Oldu

23 Nisan 2024

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği özel bir gündür. Bu yıl Belediyemizde bu anlamlı günde çocuklar bir günlüğüne belediye başkanı olarak görev aldı. Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan isimler, Fatih Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Begüm Zorbey ve Fatih İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Asel Keskin, topluma katkı sağlamak için çeşitli önerilerde bulundular.

Begüm Zorbey, çocukların sesini duyurmak için çalışacağını ve parklar ile çocuk oyun alanlarının geliştirilmesine önem vereceğini söyledi. Asel Keskin ise toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini vurguladı. Bozdoğan Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Galip Özel, bu önerilerin hayata geçirileceğini belirterek çocuk başkanların görüşlerine değer verdiğini ifade etti.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlatarak, 23 Nisan'ın Ülkemiz bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin bir simgesi olduğunu ve aynı zamanda çocuklara verilen değeri gösterdiğini söylemek önemlidir. Bu özel günde çocuklar, belediye başkanlığı gibi önemli bir görevi devralarak, liderlik becerilerini geliştirdiler ve toplumun geleceğini şekillendirme konusundaki isteklerini dile getirdiler. Bozdoğan Belediyesi olarak, Atatürk'ün mirasına uygun olarak, çocukların katılımını teşvik etmeye devam edeceğiz.