Ömre ömür katan yerler araştırmasında ilçemiz 2. sırada

TÜRKİYE’NİN “ÖMRÜNE ÖMÜR KATAN YERLERİ” ARASINDA İLÇEMİZ BOZDOĞAN’DA VAR

Hürriyet gazetesinin 23 Ağustos 2015 Pazar günü yayınlandığı gazetede yer alan haberde ilçemiz Bozdoğan “İnsanın Ömrüne Ömür Katan Yöreler” araştırmasında Türkiye genelinde ilk 10'a girdi. Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı İsmail TUFAN ile ekibi 15 yıldır Türkiye’nin yaşlanma atlasını çıkarmaya çalışıyor. Geoatlas adını verdikleri projenin dördüncü etabı için Türkiye’yi dolaşarak binlerce insanla görüştü ve onlara sorular yönelterek veriler derledi. Araştırma Türkiye’nin insanlarının nasıl yaşadığını göstermeyi hedefliyor. Listenin 1.sırasında Trabzon Maçka yer alırken, ilçemiz Bozdoğan 2. sıra yer alıyor. Listede sırasıyla İzmir-Karaburun, Artvin-Şavşat, Rize-Çamlıhemşin, Muğla-Fethiye, Ordu-Gölköy, Sivas-Doğanşar, Afyon-Dinar ve Kastamonu yer alıyor. Madran yaylası, Madran Memba Suyu, organik zeytin bahçeleri, yaylada yetişen sebze ve meyveleri, Kemer barajı, Kırmızı biberi, kestanesi, cevizi ve pidesi ünlü olan ilçemiz Bozdoğan’ın “Türkiye’nin Ömrüne Ömür Katan Yerleri” sıralamasında yer alması ilçemizin tanıtımında büyük katkı sağlamış oldu.

09 Ekim 2015, 11:28 'de eklenmiştir. 2444 defa okundu.

Altyapı ve üstyapı yenileme çalışmaları devam ediyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar yemeğinde bir araya geldik