Bozdoğan Belediyesi

Bozdoğan Belediyesi" Geri Kazanım Projesi"

Bozdoğan Belediyesi “GERİ KAZANIM PROJESİ” ile atıkların geri kazandırılarak, çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi için tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kağıt ve karton gibi ambalaj atıklarının oluştukları yerlerde diğer atıklardan ayrı olarak toplanması için Bozdoğan Belediyesi ile lisanslı firma İlkim Geri Dönüşüm Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Firması arasında yapılan sözleşme çerçevesinde ilçemizin muhtelif yerlerine geri dönüşüm kumbaraları ve cam şişe toplama kumbaraları konuldu.

Temiz bir gelecek ve sürdürülebilir bir çevre için plastik, cam, metal, kağıt ve karton gibi ambalaj atıklarının toplama noktalarında diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve geri dönüşümün sağlanması için ilçemizin belirlenen noktalarına atık toplama kumbaraları ile cam şişe toplama kumbaraları yerleştirildi.  Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlara, işyerlerine ve okullara iç mekânlar için geri dönüşüm kutuları konularak buralarda oluşan atıklarda toplanmaya başlandı. Ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi ile başta doğal kaynak tasarrufu olmak üzere çevremiz korunmakta, enerji tasarrufu sağlanmakta ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Gelecek nesillere bırakacağımız yaşanabilir bir Bozdoğan için kağıt, karton, plastik, metal ve ambalaj atıklarınızı çöpe atmayıp geri dönüşüm kumbaralarına atarak geleceğimize sahip çıkalım.

AMBALAJ ATIKLARI ÇÖP DEĞİLDİR!  AMBALAJ ATIKLARINIZI AYRI BİRİKTİRİN

CAM

* Su ve meşrubat şişeleri

* Kavanozlar(salça, reçel, konserve vb.)

PLASTİK

* Su ve Meşrubat ambalajları

* Sıvı yağ şişeleri

* Şampuan ve deterjan kutuları

* Yoğurt ve margarin kapları vb.

METAL

* Metal içecek kutuları

* Yağ tenekeleri
* Konserve ve salça kutuları vb.

KAĞIT/KARTON
* Kağıt paketler
* Karton Koliler
* Mukavva kutular, kağıt torbalar vb.

KOMPOZİT

* İçecek kutuları (süt, meyve suları vb.)

13 Şubat 2015, 11:58 'de eklenmiştir. 2936 defa okundu.

Altyapı ve üstyapı yenileme çalışmaları devam ediyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar yemeğinde bir araya geldik