Arapapıştı Kanyonu Turizme Açıldı

Dünyanın 8. Harikası olmaya aday Arapapıştı kanyonu Kemer Mahallesinde düzenlenen törenle turizme açıldı. İlçe halkının ve çevre mahallelerden gelen vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen açılış tam bir festival havasında gerçekleşti. Düzenlenen açılışa CHP Aydın Milletvekili metin Lütfi BAYDAR, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk GÜNAY, Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal EŞKİ, Bozdoğan Belediye Başkanı S. Tümer APAYDIN, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul OZAN, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çevre ilçe ve mahallelerden gelen misafirler katıldı. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Bozdoğan Belediye Başkanı S.Tümer APAYDIN, Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal EŞKİ’ye Fahri Hemşehrilik Beratı verdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Özlem ÇERÇİOĞLU’nun önem verdiği projelerden birisi olan “Arapapıştı Kanyonu Ekoturizm Projesi” sayesinde hem keşfedilmemiş Arapapıştı Kanyonu dünyaya tanıtılacak, hem de Kemer Barajı Havzasında yaşayan vatandaşlar turizm yoluyla ek gelir elde edecekler. Bölgeye gelen ziyaretçiler kanyon içerisinde gezi tekneleri ile dolaşarak Kaya Mezarları, Kanyon Mağaraları ve birçok tarihi kalıntıları görebilme imkanına sahip olacaklar. Ayrıca her hafta Cumartesi ve Pazar günleri çevre mahallelerdeki vatandaşların üretmiş oldukları yerel ürünlerin yer alacağı pazarda kanyon turuna katılmak için gelen misafirler alışveriş yapabilecekler.

Arapapıştı Kanyonu Hakkında Bilgi

Kemer Barajını besleyen Akçay’ın yıllar içerisinde aşındırmasıyla oluşan Arapapıştı kanyonu 380m. yüksekliği, 6 km uzunluğu ile benzersiz bir doğayı bizlere sunmaktadır. Aydın, Muğla, Denizli il sınırlarının kesişim noktasından başlayan Kanyon kimi yerlerde genişliği 12 metreye düşen kanallar şeklinde kıvrılarak devam eder. Doğal oluşumları bünyesinde barındırmasının yanı sıra antik dönemden kalma şehir kalıntıları ile de tarih ve doğanın birleştiği nadir alanlardandır.

30 Nisan 2017, 17:20 'de eklenmiştir. 723 defa okundu.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Altyapı ve üstyapı yenileme çalışmaları devam ediyor